Els primers participants del programa són onze empreses emergents de tot el món que es van seleccionar al Barcelona Meeting Point.

 Barcelona, 5 d’abril de 2019-. La Salle Campus Barcelona-URL, a través de La Salle Technova Barcelona, ​​i El Consorci de la Zona Franca de Barcelona han tancat avui el BMP Accelerator, un programa d’acceleració de startups provinents del sector immobiliari.

L’objectiu d’aquest programa de 22 setmanes és dotar a les startups d’eines per dur a terme iniciatives empresarials i projectes innovadors, així com per desenvolupar oportunitats de mercat, aconseguir inversió, preparar-les per treballar al costat de les corporacions o fomentar el networking amb socis potencials.

Han participat en total onze empreses emergents de tot el món que es van seleccionar l’àrea de Proptech de Barcelona Meeting Point 2018: 1001 portals, Alfred Smart Systems, Brichblock, Datare, Mayordomo, Nested, PropCrowd, Realo, Urbitdata, Viewtek i Zillios. Totes elles han participat en sessions one-to-one per establir les seves necessitats, sessions teòriques i pràctiques de tècniques de màrqueting i vendes, i assessorament per aconseguir èxit en les rondes d’inversió. També s’han organitzat dins del programa trobades amb empreses claus del sector immobiliari per transmetre a les startups quines són les necessitats actuals d’aquest sector i de quina manera elles poden ajudar a resoldre aquestes necessitats i desafiaments. Les empreses participants han estat Anticipa, APCE, Autonomy Capital, Colonial, Neinor, Shibsted Spain, Tinsa i JLL Real Estate.

L’acte de tancament ha tingut lloc durant el TechDemoDay de La Salle Technova. Josep Miquel Piqué, President Executiu de La Salle Technova Barcelona, ​​ha comentat que La Salle-URL i el Consorci de la Zona Franca, “han creat una Acceleradora de referència en el sector del PropTech que servirà segur com a font d’innovació per a les corporacions del sector del Real Estate”. A més, Piqué ha destacat l’alt potencial de les startups seleccionades que “van ser escollides després d’un scouting de 1.000 startups de tot el món, identificant tendències tecnològiques i nous models de negoci impactats per la digitalització”.

Pere Navarro, Delegat Especial d’Estat del Consorci de la Zona Franca, ha destacat que aquesta primera edició del BMP Proptech Accelerator ha estat molt positiva i tindrà continuïtat i creixement de cara a las properes edicions del Barcelona Meeting Point. Navarro ha anunciat que de cara al Barcelona Meeting Point 2019 “ja estem treballant en el BMP Startup Connection Hub, una plataforma que concentrarà la transformació digital del sector immobiliari. Durant la celebració de la fira tindrà lloc un seguit d’activitats que aniran dirigides a Startups i a la captació i el desenvolupament del talent”.

Pere Navarro ha explicat que El Consorci de la Zona Franca de Barcelona “és una gran eina de transformació econòmica i pretenem que també sigui social. Volem ser una fàbrica d’oportunitats, aquest és el nostre repte. I d’aquí que estiguem apostant per projectes com el que hem iniciat aquest any, de la mà de La Salle Technova Barcelona, amb el primer programa d’acceleració firal del nostre país, dirigit a startups logístiques i immobiliàries, mitjançant les nostres fires SIL, eDelivery Barcelona i Barcelona Meeting Point”.

Totes les empreses participants han valorat de forma molt positiva el programa, destacant especialment el Networking i els nous contactes amb importants actors del sector. Segons César Gusano, cofundador de VIEWTEK, “hem tingut sessions de mentoring molt interesants amb gent molt experimentada del sector, el que ens ha posat en contacte amb agents rellevants del sector immobiliari, el que és una gran oportunitat para fer créixer l’empresa. Esperem sortir reforçats i poder aplicar tots els coneixements que estem obtenint”.  Carlos Salas, data manager i cofundador de Datare, destaca que l’acceleradora “ens ha ajudat a pivotar la nostra solució del que vam plantejar inicialment, gràcies al mentoring i la resta de sessions, el que ens ha permès tenir una visió més específica de la nostra solució final”.