Sitges, 1 juny de 2019.- El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha explicitat avui a la Reunió Cercle d’Economia a Sitges (Barcelona) la voluntat de l’entitat barcelonina de convertir-se en un agent públic que coadjuvi al canvi tecnològic en les empreses i a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en una nova cultura industrial coexistent amb el marc urbà.

El Consorci enguany patrocina per primer cop -juntament amb Caixabanc i KPMG- les jornades “Un món desordenat: economies en transició, democràcies en perill” del Cercle d’Economia que avui clourà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Navarro ha participat juntament amb Clara Arpa de Global Compact, Carlos Mataix de la Universidad Politècnica de Madrid en la sessió denominada “Odeseïna, la clau del progrés sostenible” presidida per Cristina Gallach, Alta Comissionada per l’Agenda 2030, on ha relatat el compromís del Consorci amb Barcelona i l’economia al llarg de la seva centenària història, amb una inversió a la ciutat en els darrers 20 anys de vora de 550 milions d’euros.

El delegat especial de l’Estat ha assegurat que el Consorci constitueix “una valuosa fàbrica d’idees d’àmbit metropolità al servei dels nous models productius”, una disrupció que construeix una nova cultura industrial coexistent amb l’àmbit urbà i basada en les darreres innovacions tecnològiques, pròpies de l’economia 4.0.

En aquest sentit, Navarro ha posat de relleu el dinamisme i empenta de la seva entitat que  projecta internacionalment la imatge de la ciutat de Barcelona (a final de mes el Consorci impulsarà una gran cimera a la ciutat amb 7 esdeveniments de logística i comerç internacional), ha creat la incubadora d’empreses d’impressió additiva 3DFactory Incubator, construirà pròximament el hub DFactory de noves tecnologies 4.0 a la Zona Franca i l’aposta del Consorci per contribuir a un parc públic d’habitatge i per impulsar la formació dual.

“El Consorci ha estat sempre un actor clau del desenvolupament econòmic de la ciutat i volem impulsar la transformació en la nova economia metropolitana, estant una fàbrica d’idees pels projectes innovadors i pel nou talent. Però en els moments de transformació -ha afegit Navarro-, necessitem que el sector públic i privat vagin de la mà, necessitem la col·laboració pública i privada per impulsar ambiciosos projectes en benefici de Barcelona, Catalunya i Espanya”, ha conclòs.

“Estem convençuts que l’economia 4.0 i la tecnologia digital són una important finestra d’oportunitat per nosaltres i per les empreses i per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que les Nacions unides han fixat com a 17 guies per aconseguir la salvaguarda del medi ambient, l’equitat, la inclusió i la justícia social en els propers anys” ha assenyalat.

En aquest sentit, ha ressaltat la responsabilitat de tots “en la formació de joves i grans en tecnologia, però també en valors solidaris i col·lectius. Hem de promoure encara més la igualtat d’oportunitats home-dona i la inclusió de la dona en responsabilitats directives”. L’entitat, com agent clau en el sector de la logística, l’immobiliari i la indústria, està compromesa en l’equiparació de gènere i ha impulsat, per exemple, l’associació Women in Real Estate per promoure en aquest sector el lideratge femení.